Prylgalen och kaffegalen.

Nu är jag vaken!

 Jag vaknade för ca.2 timmar sedan. Helt otroligt. Jag är hyfsat utsövd men nog tar de på krafterna att ha en
valp i huset som vaknar före fan själv ibland, man är bortskämd med gamla hundar som sover länge länge.

Nu står kaffebryggaren och puttrar i köket. Jag ska dricka kaffe och äta en macka så jag vaknar till liv.

Idag börjar jag lite senare, närmare bestämt kl. 15 ... skönt med en liten special dag, fiskarna kommer på eftermiddagen och jag kommer nog att få stanna långt efter att vi har stängt för att hinna få i dem. Men det är skönt att vara där efter stängning ... de är alldeles tyst och man får jobba helt ifred.

Jag sitter och drömmer mig bort till att köpa en kaffemaskin, prylbög och kaffe galen som jag är. Jag vill dock ha kvar min gamla fina kaffebryggare men det finns ju två fina maskiner på marknaden just nu,Tassimo och Dulce Gusto.
 
Tassimo gör te, mellanrost, cappuccino, latte macchiato, espresso, café mocha och café crema. Men jag ser också att den kan göra varm choklad. Dock är all kaffe från Gevalias sortiment, vilket inte är så positivt men det spännande är att chokladkapslarna (varm choklaaad) är ifrån Marabou, Milka och Gôte d'or. Detta är också den billigaste varianten, jag tycker faktiskt man får ganska mycket för pengarna. Plus designen är riktigt snygg.

Dolce Gusto gör 18 olika kaffedrycker!! Och en varm choklad. Den gör t.ec cappuccino och cappuccino light, tre olika espresso och iste. Denna maskin verkar vara en gud. På deras hemsida kan man också läsa sig till lite roliga kafferecept, så man kan piffa till det lite mer - om det nu ens behövs! Men det bästa, det absolut bästa är att Nescafé ska satsa på att ge ut Zoegas kapslar till Dolce Gusto! Det finns redan till Nespresson men det är ju alldeles för dyr. Åh, mitt älskade Zoegas.
Designen på denna Circulo och syskonmaskinerna är inte speciellt vackra. De ser ut som små utomjordingar.
Så jag ska nog spara mig till en Dolce Gusto.

Mm.. kaffe.

Nu ska jag dricka mitt och starta dagen!


Kram

Kommentera här: